FaceBookIcon

Öland - en golfdestination med stor variation på banor!

Vill du spela golf i vacker natur och med skiftande bankaraktär skall du besöka Öland och testa våra banor. Nedan listar vi våra 7st golfbanor från norr till söder!

 

Byxelkroks GK - Ölands nordligaste bana

"Om golfbanan varit en kvinna hade jag blivit förälskad." 

Så beskrivs banan bäst av gästspelare. Ölands nordligaste bana med flest soltimmar i Sverige finner du i Enerum, strax söder om turistparadiset Byxelkrok. Banan är omgiven av ett naturskönt ängs- och lövskogslandskap med blommande orkidéer under vår och försommar.

Banan passar alla golfare – både nybörjare och låghandicapare. Du kan bo bekvämt i moderna självhushållslägenheter och stugor, en halv chip från första tee. Varje lägenhet har en personlig design med kök, dusch, wc, TV och egen uteplats och tillgång till tvättstuga. Lägenheterna omfattar 2 till 6 bäddar. VÄLKOMNA! !

Byxelkroks Golf klubb

Kontakt

Hemsida: www.byxelkroksgk.se

E-post: info@byxelkroksgk.se

Telefon: 0485 - 280 48

Böda Sand GK - sol, bad och golf på samma ställe

Böda Sand är en vacker och utmanande skogsbana för duktiga golfare, men är också en möjlighet för dig som inte har grönt kort att få spela på en ”riktig” bana. Alla är välkomna att spela på Böda Sand GK oavsett om de har grönt kort eller ej. Banan har idag nio hål av varierande typ med ett sammanlagt par på 68.

Vakna upp på morgonen tidigt och gå nio hål för att sedan på vägen hem gå förbi bageriet och handla nybakat till familjen - det är en bra start på dagen innan sol och bad väntar!

Kontakt

Hemsida: www.bodasandgk.se

E-post: info@bodasandgk.se

Telefon: 0485 - 222 00

Ölands GK - en öländsk naturupplevelse

Ölands golfklubb är Ölands äldsta golfbana och norra Ölands enda bana med 18 hål. Standarden på banan håller hög kvalitet. Här finns en utvecklad klubbverksamhet, med trevlig gemenskap och är Ölands enda klubbägda golfbana. Standarden på banan är lika för kvinnor och män och är därför Q-certifierad med guld!

Vi värnar om vår fantastiska ölandsnatur och arbetar därför miljömedvetet och har tilldelats, som Ölands första golfbana, Svenska Golfförbundets miljödiplom. Fri dropp för orkidéer! Golfrestaurangen är öppen från tidig vår till sen höst och serverar bl a ölands godaste raggmunkar. Välkomna till vår fantastiska bana och trevliga gemenskap! .

Kontakt

Hemsida: www.olandsgk.se

E-post: kansli@olandsgk.se

Telefon: 0485 - 272 25

Halltorps GK - en 9-håls parkbana

9-hålsbana som ligger på landborgssluttningen ner mot naturreservatet Halltorps Hage och med milsvidd utsikt över Kalmarsund.

Det är en öppen parkbana med små, uppbyggda tees, fasta fairways, två dammar, några spelpåverkande sidovattenhinder och 20 bunkrar. Greenerna är rätt så stora, snabba, men något hårda. Varje green har två flaggor, en gul som används vid spel på de första nio hålen och en vit som används vid de avslutande nio hålen. Banan, par 70.

I omedelbar anslutning till klubbhuset och kansliet i Fjärilsmusseet (med café) finns det övningsområden samt drivingrange.

Byxelkroks Golf klubb

Kontakt

Hemsida: www.halltorpsgk.com

E-post: sandra@ekerum.com

Telefon: 0485 - 800 00

Ekerum Golf & Restort - en fulländad golfanläggning

Med två riktigt bra 18-hålsbanor, restaurang, pub, golfshop, spa, konsthall och boende i lägenhet – vackert placerad vid Långe Jans första hål – bjuder Ekerum Golf & Resort på en perfekt helhetsupplevelse för golfaren.

Långe Jan och Långe Erik är våra två 18-hålsbanor som sträcker sig genom kulturrik och vacker natur. Det är hed- och parkbanor med generösa fairways och stora greener. En lagom och utmanande blandning av längd, vatten och knepig puttning.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Kalmarsund, golfbanorna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Kontakt

Hemsida: www.ekerum.com

E-post: info@ekerum.com

Telefon: 0485 - 800 00

Saxnas Golf - Ölands närmaste golfbana

Saxnäs Golf Öland, hål 17

Saxnäs Golfbana är en vacker park- och skogsbana med stora ekar och omsorgsfullt inlagda vattenspeglar.

Banans läge intill Kalmarsund ger många vackra vyer och erbjuder 18 varierande hål. Saxnäs Golfbana är egentligen flera banor på en och samma gång. Den variation som du upplever här är kanske unik, som skog på båda sidor vid ett utslag och en härlig utsikt mot Ölandsbron och Kalmarsund från nästa fairway. Smala utslag varvat med breda fairways. Variation och spänning, att utmana fantasin, att testa sin förmåga. För Saxnäs är ingen enkel bana - men inte heller den allra svåraste. Snarare är Saxnäs precis som du som golfare vill ha den, en gemytlig och avkopplande bana med både utmaningar och belöningar - och som du aldrig tröttnar på.

Kontakt

Hemsida: www.saxnasgolf.se

E-post; info@saxnasgolf.se

Telefon: 0485 - 350 35